2017. 11. 30.

Az egyik úgy gondolja, a csap elforgatva jó, a másik leszögezi, hogy az a csap nem forgatható fajta, piszkálni tehát nem ajánlatos. Na persze, mikor helyreigazítja az egyik vétkét, maga is elforgatja, így táncol az egyébként forgathatatlan csap minden nap, egy konyha közepén.

Az egyik úgy szereti, ha a szőnyeg a lépcsővel párhuzamosan, szigorú rendben áll-ellenkezőleg tenni ugyanis elmebetegség-, a másik meg úgy, ha a szőnyeg a léptek vonalát követi átlósan egészen a lépcsőig, így mozog az a szőnyeg többet, mintha naponta kirázva lenne.

Az egyik úgy gondolja, a hűtő alacsony fokozaton is mehet-másként tenni pazarlás-, a másik úgy tartja, a hűtő dolga a hűtés, és nem jó, ha a zöldségek a tálca alján megrohadnak, így változik az a tárcsa minden nap úgy, mintha nagyon gyors klímaváltozáson esne át a lakás, ráadásul jojó-effektusban.

A harmadik hiszi, hogy első az ésszerűség. Próbál nem részt venni az őrületben, bár megigazítja a csapot, ha útban van, azon morfondírozva, e döntésével most vajon melyikkel ért egyet. Feszülten észleli az összeférhetetlenség jeleit és biztos abban, hogy vannak emberek, akiknek egyáltalán nem kéne együtt lakniuk. Ugyanakkor abban is biztos, hogy a kényelem és az esztétikum járhatnak párban egymással, ha a lakást egy véleményen lévők vezetik.

És akkor hazajön az egyik, és igazgatni kezdi az éppen másként álló szőnyeget...

/Házi thriller, első fejezet./